Cesta: Recepty » Dezerty » Lívanečky s jablky a karamelizovanými sušenkami


Lívanečky s jablky a karamelizovanými sušenkami

Kategorie: Dezert
Doba přípravy: 0 hodin, 20 minut
Recept pro 4 osoby

Skvělá zábava pro děti!

Použité výrobky Lotus:
Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

 

Ideální narozeninový dezert  – a vynikající dezert pro děti.

Ingredience:

  • 125 g mouky
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 špetka soli 
  • 1/3 litru plnotučného mléka
  • 30 g rozpuštěného másla + máslo na pečení 
  • 3 jablka
  • 100 g + 50 g karamelizovaných sušenek

Příprava:

  • Nasypte mouku do mísy.
  • Vytvořte prohlubeň uprostřed a přidejte do ní vejce.
  • Přidejte cukr. 
  • Velmi jemně rozmixujte 100 g karamelizovaných sušenek a přidejte mouku. 
  • Přidejte sůl a 5 polévkových lžic mléka.
  • Přilijte zbývající mléko.
  • Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte.
  • Přikryjte mísu kuchyňskou utěrkou a nechte těsto půl hodinu v klidu.
  • Oloupejte jablka, vykrojte jádřince a nakrájejte jablka na tenké plátky (5 mm).  
  • Rozehřejte máslo v pánvi na smažení. 
  • Plátky jablek osmažte po obou stranách při střední teplotě a rozdělte těsto na malá tenká kolečka, na která umístíte jablka. 
  • Lívanečky otočte, jakmile se jejich okraje začnou zbarvovat dozlatova a osmažte z druhé strany.
  • Ozdobte rozdrobenými karamelizovanými sušenkami. 

Autor receptu: Dimitri Messiaen