Cesta: Recepty » Dezerty » Svařená kávová smetana s rozdrobenými karamelizovanými sušenkami


Svařená kávová smetana s rozdrobenými karamelizovanými sušenkami

Kategorie: Dezert

Doba přípravy 0 hodin, 45 minut
Recept pro 6 osob

Použité výrobky Lotus:
Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

 

Perfektní k odpolední kávě!

Ingredience:

Drobenka:

  • 125 g másla
  • 75 g cukru
  • 125 g mouky
  • 125 g karamelizovaných sušenek (rozdrobených)

Svařená smetana:

  • 5 dl smetany
  • 1 dl mléka
  • 4 želatinové plátky
  • 75 g cukru
  • 2 šálky espressa
  • Čokoládová kávová zrna na ozdobení

Příprava:

  • Zpracujte všechny ingredience do jemně uváleného těsta
  • Pečte v troubě na 180 °C a nechte vychladnout
  • Uvařte mléko se smetanou a cukrem
  • Přidejte namočené želatinové pásky a espresso
  • Rozdělte do 6 skleněných kávových šálků 
  • Před podáváním vychlaďte v ledničce a posypte rozdrobenými sušenkami.

Autor receptu: Laurent Locquet