Cesta: Recepty » Hlavní chody » Jarní salát s orientálními kuřecími nudličkami v marinádě z karamelizovaných sušenek


Jarní salát s orientálními kuřecími nudličkami v marinádě z karamelizovaných sušenek

Kategorie: Hlavní chody

Doba přípravy: 0 hodin, 25 minut
Recept pro 4 osoby

Použité výrobky Lotus:
Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

 

Máte jarní horečku? Pak je čas na tento pokrm: čerstvou kombinaci s chutí dovolené.

Ingredience:

  • 2 porce kuřecích prsou
  • olivový olej (do marinády)
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 polévkové lžíce suchého bílého vína
  • 1 malá chilli paprička bez semínek
  • 2 polévkové lžíce rozdrobených karamelizovaných sušenek (do salátu)
  • 100 g mladého míchaného salátu
  • 100 g fazolových výhonků
  • 2 zelené cibule
  • 2 polévkové lžíce pražených sezamových semínek
  • 4 polévkové lžíce kukuřičného oleje
  • sůl a pepř

Příprava:

  • Nakrájejte chilli papričku hodně nadrobno.
  • Smíchejte sójovou omáčku, chilli papričku a rozdrobené sušenky v míse.
  • Rozkrájejte kuřecí maso na nudličky a promíchejte s marinádou.
  • Marinujte jednu hodinu. 
  • Opláchněte fazolové výhonky, zalijte horkou vodou a slijte. 
  • Nakrájejte zelené cibule na tenké kroužky.
  • Smíchejte salát, fazolové výhonky a jarní cibule a rozprostřete na 4 talíře. 
  • Ohřejte olivový olej v pánvi a smažte marinované kuřecí maso při vysoké teplotě přibližně 5 minut.
  • Nechte maso vychladnout, umístěte na salátové talíře a podávejte. 

Autor receptu: Dimitri Messiaen