Cesta: Recepty » Hlavní chody » Králík s tmavým pivem a sušenkami Lotus Biscoff


Králík s tmavým pivem a sušenkami Lotus Biscoff

 

Kategorie: Hlavní chody

Doba přípravy: 1 hodina, 50 minut
Recept pro 4 osoby

Použité výrobky Lotus:

Rozdrobené Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě se sušenkami Lotus biscoff velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Tato jedinečná kombinace chutí vás překvapí a nadchne.


Ingredience:

  • 5 šalotek
  • 250 g nejlépe čerstvých hub (lze použít i sušené)
  • 3 snítky petržele
  • 30 g sušenek Lotus Biscoff
  • 660 ml tmavého piva
  • 100 g slaniny nakrájené na kostky
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 4 králičí stehna
  • 1 kostka bylinkového bujonu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • Jíška na zahuštění

Příprava:

  • Šalotky nakrájejte na půlky a houby na čtvrtky. Petrželku nasekejte najemno.
  • Sušenky Lotus Biscoff namočte do 200 ml piva, dokud úplně nezměknou. Poté je vyjměte.
  • 3 minuty opékejte na pánvi slaninu. Poté ji vyndejte.
  • Na tuku ze slaniny orestujte houby také po dobu přibližně 3 minut. Poté je z pánve vyndejte a dejte na stranu.
  • Do stejné pánve přidejte 2 lžíce olivového oleje a osmažte na něm králičí stehna po dobu přibližně 6 minut po obou stranách dozlatova.
  • V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a krátce na něm osmažte šalotky. Přidejte králičí stehna, změklé sušenky Lotus Biscoff, 300 ml tmavého piva, kostku bujonu, tymián a bobkový list.
  • Přiklopte a vařte při mírné teplotě přibližně 75 minut. Pokud je potřeba, podlévejte pivem. Osolte a opepřete.
  • Vyndejte bobkový list a přidejte slaninu s houbami a vařte další minutu. Pokud máte raději omáčku hustší, přidejte jíšku.
  • Ozdobte petrželkou a podávejte s kroketami.