Cesta: Recepty » Hlavní chody » Telecí fricassée s Lotus Biscoff


Telecí fricassée s Lotus Biscoff

 

Kategorie: Hlavní chody

Doba přípravy: 1 hodina, 20 minut
Recept pro 4 osoby

Použité výrobky Lotus:

Rozdrobené Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

 Italové připravují telecí maso úplně běžně, u nás je ale pořád tak trochu opomíjené. Objevte s námi všechny jeho půvaby navíc ve spojení se sušenkami Lotus Biscoff – křehkost, jemnost a fantastickou chuť.


Ingredience:

  • 250 g čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 50 g másla
  • 1 kg telecího masa
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 300 ml telecího nebo hovězího vývaru
  • 300 ml světlého piva
  • 80 g sušenek Lotus Biscoff

Příprava:

  • Houby nakrájejte na čtvrtky, cibuli a česnek najemno.
  • Na rozpálené pánvi rozpusťte část másla a orestujte na něm houby. Přidejte česnek a cibuli a smažte, dokud cibule nezprůhlední. Poté z pánve vše vyndejte a dejte na stranu.
  • Přidejte do pánve zbytek másla a orestujte na něm nakrájené telecí maso. Zaprašte ho moukou a dále opékejte.
  • Maso zalijte vývarem a pivem a duste pod pokličkou na mírném plameni po dobu asi 1 hodiny.
  • Poté k masu přidejte směs hub, cibule a česneku. Přidejte i rozdrcené sušenky Lotus Biscoff. Dobře promíchejte a nechce rozpustit, aby se vám vytvořila hladká omáčka.
  • Vařte do úplného změknutí.
  • Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše či bramborové krokety.