Cesta: Recepty » Hlavní chody » Vepřové maso v krustě z karamelizovaných sušenek


Vepřové maso v krustě z karamelizovaných sušenek

Kategorie: Hlavní chody

Doba přípravy: 1 hodina, 5 minut
Recept pro 4 osoby

Použité výrobky Lotus:
Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

 

Máte co oslavovat? Pak je pro vás tento pokrm perfektní! Vepřové skvěle přebírá jemnou příchuť slaniny a karamelových sušenek – jaký rozsah chutí!

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa
  • 60 g uzené slaniny nakrájené na kostičky 
  • 6 sušených vypeckovaných švestek
  • 1 vejce a 2 vaječné bílky
  • 100 g mouky
  • 30 cl smetany
  • 10 cl ginu
  • 100 g karamelizovaných sušenek 
  • sůl a pepř
  • 4 vařené červené řepy
  • 5 cl ginu (nepovinné)

Příprava

  • Švestky a slaninu pečlivě rozmixujte v mixéru a přidejte 1 vejce a 5 cl smetany. 
  • Vepřovou panenku rozřízněte podélně do poloviny a naplňte směsí švestek a slaniny.  
  • Naplněné filety otevřete a dochuťte solí a pepřem.
  • Umístěte je do vymaštěné pečicí nádoby a pečte přibližně 20 minut při teplotě 200 °C v předehřáté troubě. 
  • Rozemelte karamelizované sušenky na jemný prášek.     
  • Po 20 minutách vyjměte panenku z trouby a na 5 minut položte na papírové ručníky. 
  • Filet obalte v mouce, rozšlehaných vaječných bílcích a nakonec v prášku z karamelizovaných sušenek.
  • Zopakujte obalení ve vaječném bílku a prášku z karamelizovaných sušenek.
  • Vraťte vepřové maso do pečicí nádoby a pečte dalších 10 minut v troubě, dokud krusta na mase nebude zlatavě hnědá. 
  • Mezitím uvařte v pánvi gin a 25 cl smetany a dochuťte solí a pepřem. 
  • Nakrájejte filet na větší kousky, položte na talíř a pokapejte touto omáčkou.

Podávejte s:

Pyré z červené řepy (uvařte červenou řepu, vytvořte z ní pyré, přidejte gin, pepř a sůl) a bramborovými kroketami. 

Autor receptu:  Dimitri Messiaen