Cesta: Recepty » Předkrmy » Grilovaný kozí sýr Crottin de Chavignol s tymiánem a sušenkami Lotus


Grilovaný kozí sýr Crottin de Chavignol s tymiánem a sušenkami Lotus

Kategorie: Předkrm

Doba přípravy: 0 hodin, 15 minut
Recept pro 4 osoby

Použité výrobky Lotus:

Rozdrobené Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

Grilovaný kozí sýr tak, jak jste jej ještě nikdy neochutnali. Tuto překvapující kombinaci podávejte jako předkrm nebo, aby to bylo ještě více speciální, jako dezert!


Ingredience:

  • 4 kozí sýry Crottin de Chavignol
  • 50 g míchaného salátu
  • 1 svazek ředkviček
  • cherry rajčata
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 polévkové lžíce tekutého medu 
  • 4 polévkové lžíce rozdrobených karamelizovaných sušenek 
  • 2 dl suchého bílého vína 
  • 1 hrudka másla
  • sůl a pepř

Příprava:

  • Rozprostřete salát, ředkvičky a rajčata na 4 talíře.
  • Přidejte 1 polévkovou lžíci medu a 2 snítky tymiánu do vína a víno přiveďte k varu.
  • Nechte vařit 2 minuty, vmíchejte hrudku studeného másla a dochuťte solí a pepřem.
  • Omáčku nechte vychladnout do vlažna.
  • Umístěte sýr do hrnce. 
  • Potřete sýr zbývajícím medem a tymiánem a několik minut grilujte v troubě pod rozpáleným grilem. 
  • Položte sýr na salát, posypte rozdrobenými karamelizovanými sušenkami a přelijte omáčkou. 
  • Podávejte horké.

Autor receptu: Henri Small Blatt