Cesta: Recepty » Předkrmy » Mrkvová polévka s Lotus Biscoff


Mrkvová polévka s Lotus Biscoff

Kategorie: Předkrm

Doba přípravy: 0 hodin, 40 minut
Recept pro 4 osoby

Použité výrobky Lotus:

Rozdrobené Karamelizované sušenky Lotus Biscoff,
rodinné balení

TIP: Polévka je delikátní i v případě, že místo mrkve použijete pastinák nebo kořenovou petržel či sladké brambory (batáty).

 Ingredience:

  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100g pórku (bílá část)
  • 400 g mrkve
  • 60 g másla
  • 2 tobolky kardamomu
  • lžička mletého koriandru
  • 2 brambory
  • 50 g sušenek Lotus Biscoff (+ další na ozdobení)
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Příprava:

  • Omytou mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Osmažte ji na másle společně s nakrájenou cibulí a česnekem.
  • Přidejte kardamom, mletý koriandr, nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a vařte pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne.
  • Pár minut před změknutím přidejte nalámané sušenky Lotus Biscoff. Polévku rozmixujte a dochuťte, je-li třeba. Na ozdobení použijte čerstvý koriandr a rozdrolené sušenky Lotus Biscoff.